bg / en   
електронен магазин

за нас         продукти         е-магазин         контактиПерлата се образува когато песъчинка или друга дребна частица случайно попадне в тялото на мидата и започне да я дразни. Ако мидата не успее да изхвърли чуждото тяло, тя започва да отделя специално вещество, наречено седеф, с което го обвива.

Перлите са известни повече от 6000 години. Добиват се в страни като Индия, Шри Ланка, Таити, Иран и в Червено море. Много високо ценен още в Древен Египет е бил перленият бял цвят с розов оттенък. Най-скъпите перли са с розов и синкав оттенък. Другите цветови оттенъци са златист, сребрист, зелен, черен, съществуват и такива в цветовете на дъгата.

Преди 20 век перли са се добивали само от дълбините на топлите морета, а професията на ловците на бисери се е считала за изключително опасна. Вече съществуват плантации за култивирани сладководни бисерни миди, като продукцията им съставлява над 90% от съвременната търговия с перли. Самият процес на култивиране е разработен още през 13 век в Хучау, Китай. Истинският успех обаче идва едва през 1924 г., с откриването на мидата икешо. Оттогава насам уникалните качества на сладководната перла се ценят високо.

С перлите са свързани много поверия. В Древен Рим те са били считани за символ на властта и мъдростта, а за жените са били носители на щастие и сладострастни съновидения. Индийците са използвали перлите като талисмани.

Астролозите препоръчват украшенията с перли на родените под знака на Близнаци.
Перлите са заредени с мощна енергия

Перлите помагат да се неутрализира негативната енергия, насочена към собственика си, смятат специалисти по специалните свойства на скъпоценните камъни. Това са единствените камъни, които не изискват допълнителна шлифовка, тъй като са обработени от водата.

От векове хората пият прах от стрити перли с ябълков оцет, за да се спасят от меланхолия и да изгонят тъгата. В Лувъра се съхранява перлена огърлица, намерена в бронзов саркофаг в резиденция на персийските царе.

Колието е направено през IV век преди новата ера и е амулет, в който всичко е изчислено с математическа точност. Накитът се състои от три нишки, на всяка от които са нанизани по 72 перлички, като през девет перли следват по три златни мъниста.

През средновековието също е била известна магическата сила на перлите. Затова скъпите женски аксесоари за глава завършвали с дълги “коси” от перлени нанизи. Съществуват различни причини мъжете и жените да носят перли. Ако не като накит, може да се носят в джоба, портфейла или в калъфа на телефона – пак ще помогнат.

Мъжете се предпазват от уроки, а през есента и зимата трябва да носят поне една перличка за предотвратяване на опасността от нервни заболявания. Добре е да имат перла и когато трябва да направят важен избор. Перлата е добър помощник и при получаване на неочаквано неприятно съобщение.


През пролетта и лятото тя помага при преместване на ново място, както и при стремеж да се възстановят отношенията с любим човек. При лошо време мъжете винаги трябва да имат перла под ръка, а също така и когато ги обземат тревожни предчувствия.

Жените да носят перли през есента и зимата, за да се предпазят от нервни сривове, заболявания на ендокринната система и очите. През лятото пък е добре да имат перли край тялото си, за да се предпазят от стомашни проблеми и за да предотвратят раздяла с любим човек.

Перлите помагат на жените да решат по-бързо проблемите си. Достатъчно е да имат перлено колие, което да използват като броеница, и тревогата им ще изчезне бързо.

 

 

 

web dezign DIZART

 

 

онлайн магазин