bg / en   
електронен магазин

за нас         продукти         е-магазин         контактиБижута от седеф

Метални бръмбари, талисмани от седеф, коралови гривни - това са най-актуалните аксесоари в разгара на летния сезон. Закачливите модели са предпочитани от всички европейски дизайнери, защото внасят настроение в рутината на всекидневието. "Няма нищо по-банално от избеляла плажна чанта и протрити сандали - твърди стилистката Лаура Биаджоти пред италианското сп. "Джоя". - Така изглеждате, сякаш отивате да хвърляте боклука. Затова аз винаги препоръчвам на клиентките си да заложат на семпъл тоалет в пастелни тонове, но украсен с фрапантни бижута." Според нея тази комбинация е достатъчно ефектна, без да преминава границата на добрия вкус.

Украшенията от седеф са сред най-купуваните на световния пазар. Той се обработва трудно, което вдига цената му, но е много издръжлив във времето. Накитите, създадени от него, носят дух на примитивизъм и затова са подходящи за дрехи с африкански или индийски етномотиви. Ако обаче дрехите ви са в унисекс стил или просто не искате да бъдете в центъра на вниманието, за вас са аксесоарите с графични десени. Те внасят нотка на строга елегантност и стават за всеки час на деня.

Плажни чанти и шапки от памук, сандали с пайети и яркооранжеви очила пък са друга актуална комбинация за летния сезон. Тя може да бъде допълнена с парео, щампирано с флорални мотиви или нюансирано в цветове, напомнящи морското дъно.

 

 

Амулетите от седеф са предпочитани не само от суеверните. Моделите, които възпроизвеждат автентични средновековни образци, са абсолютен хит в очите на нестандартно мислещите. Колиетата от корали и миди също придават елегантност и на най-невзрачния тоалет.

Малко по-скъпи от тях са бижутата от топено стъкло, които се обработват по начин, който да запази прозрачността и блясъка на материала. Готовите форми се боядисват със специални водоустойчиви бои и едва след това се предлагат на пазара.

Ако пък сте почитателка на накитите от метал, добре е да знаете, че някои от тях могат да причинят кожни алергии през лятото. Затова предпочитайте сплавите от никел и хром, които са медицински тествани и се понасят добре от почти всеки тип кожа. Знайте, че в този "жанр" стилизираните бръмбари и пеперуди изместиха готическите символи, характерни за миналата година. 

 

 

web dezign DIZART

 

 

онлайн магазин